ДУХОВНІСТЬ СОЦІУМУ В ПАРАМЕТРАХ ВИЩОЇ СПЕЦІАЛЬНОЇ ОСВІТИ [рец. на книгу «Вища культурологічна освіта в Україні: регіональний дискурс: крізь призму діяльності кафедри івент-індустрій, культурології та музеєзнавства Рівненського державного гуманітарного ун

Ключові слова: вища культурологічна освіта в регіоні, науково-педагогічний склад, організаційно-культурні здобутки, ювілей, проблемний ряд.

Анотація

Аналізуються основні параметри монографічно-довідкового видання професора Рівненського державного гуманітарного університету С. Виткалова, спрямовані на виявлення сутності та специфічних організаційно-культурних характеристик його кафедри івент-індустрій, культурології та музеєзнавства; наголошується на витоках становлення культурологічної освіти в регіоні, формах та напрямах її реалізації, академічних здобутках професорсько-викладацького складу та студентів; наголошується на важливості цієї освіти у складних умовах сьогодення. Залучаючи значний джерелознавчий матеріал, автор доводить перспективність цієї освіти та наголошує на її проблемному ряді.

Біографії авторів

Юлія Сабадаш , Маріупольський державний університет, м. Київ

доктор культурології, професор, завідувачка кафедри культурології

Юзеф Нікольченко, Маріупольський державний університет, м. Київ

доцент

Опубліковано
2022-12-30
Розділ
ДИНАМІКА КУЛЬТУРИ. КУЛЬТУРНА ПАМ’ЯТЬ. КУЛЬТУРА ТА ТРАДИЦІЇ