ПРОФЕСІЙНЕ САМОВИЗНАЧЕННЯ МАЙБУТНІХ МЕНЕДЖЕРІВ СОЦІОКУЛЬТУРНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

  • Владислава Любарець Український державний університет ім. М. Драгоманова, м. Київ https://orcid.org/0000-0001-8238-1289
  • Тетяна Яворська Український державний університет ім. М. Драгоманова, м. Київ
Ключові слова: : майбутній менеджер соціокультурної діяльності, професійне самовизначення, соціокультурне середовище, кар’єра.

Анотація

Акцентовано увагу на важливих аспектах професійного самовизначення майбутніх менеджерів соціокультурної діяльності як основного критерію саморозвитку та самореалізації у професійній діяльності. Констатовано, що професійне самовизначення є ключовим етапом соціального становлення та адаптації менеджера соціокультурної діяльності у професійній практиці. Означено зовнішні та внутрішні чинники професійного самовизначення. Висвітлено типи ідентифікації особистості у професії. Запропоновано етапи побудови індивідуального плану професійного самовизначення з точки зору реалізації професійної кар’єри менеджера соціокультурної діяльності. Розкрито професійну діяльність менеджера соціокультурної діяльності як сфера реалізації з подальшим розвитком його здібностей, здатностей, спроможності, готовності до соціальних контактів із втіленням у поведінкових формах з його цінностями, баченнями, бажаннями, потребами, уявленнями та установками у професійному соціокультурному середовищі.

Біографії авторів

Владислава Любарець , Український державний університет ім. М. Драгоманова, м. Київ

доктор педагогічних наук, професор

Тетяна Яворська , Український державний університет ім. М. Драгоманова, м. Київ

аспірантка

Опубліковано
2023-12-17
Розділ
МЕНЕДЖМЕНТ СОЦІОКУЛЬТУРНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В СТРУКТУРІ КУЛЬТУРИ