ДУХОВНА ТЕМАТИКА У КАМЕРНО-ВОКАЛЬНИХ ТВОРАХ В. БАРВІНСЬКОГО ТА Н. НИЖАНКІВСЬКОГО - Басса, Оксана (УКРАЇНСЬКА КУЛЬТУРА : МИНУЛЕ, СУЧАСНЕ, ШЛЯХИ РОЗВИТКУ, 2019)
Розглядаються камерно-вокальні твори духовної тематики західноукраїнських композиторів першої третини ХХ ст. Інтерпретація творів сакрального змісту в ракурсі романтичної релігійної пісні до цього не аналізувалася. На підставі розгляду творів Н. Нижанківського та В. Барвінського зазначається, що поряд із традиційними засобами музичної виразовості того часу присутні і новітні тенденції.