ТРАНСФОРМАЦІЯ ЦІННОСТІ ДИТИНСТВА В КОНТЕКСТІ СУСПІЛЬНИХ ЗМІН: КУЛЬТУРОЛОГІЧНИЙ ВИМІР - Гаєвська, Тетяна; Вишневська, Галина (УКРАЇНСЬКА КУЛЬТУРА : МИНУЛЕ, СУЧАСНЕ, ШЛЯХИ РОЗВИТКУ, 2019)
У сучасній гуманітарній науці назріла необхідність більш уважно підійти до осмислення світу дитинства. Вивчення дитинства, як об’єкта культурології, є багатоаспектною проблемою, що містить об’єктивну інтерпретацію культурологічних концепцій, теорій, вчень, що розглядають дитинство відповідно до світогляду. Аналізуючи дитинство, в першу чергу, слід розглядати його як суспільне явище в історичному розвитку. В процесі дослідження необхідно виходити з комплексного розуміння феномену дитинства в якому взаємодіють дорослі і діти.