КУЛЬТУРНА ПАМ’ЯТЬ ПРО ПЕРШУ СВІТОВУ ВІЙНУ: РЕГІОНАЛЬНИЙ ВИМІР - Віктор, Саранча; Вікторія , Шабуніна; Оксана , Тур; Лариса, Бутко; Дар’я , Василенко (УКРАЇНСЬКА КУЛЬТУРА : МИНУЛЕ, СУЧАСНЕ, ШЛЯХИ РОЗВИТКУ, 2021)
Розглянуто особливості формування культурної пам’яті про Першу світову війну в євроатлантичній спільноті й Україні, визначено вплив національного наративу та інших чинників на цей процес. На основі архівних матеріалів, публікацій у пресі та мемуарів сучасників подій охарактеризовано основні етапи формування культурної пам’яті про Першу світову війну в населення Полтавської губернії (області). Задля успішного формування «нової культурної пам’яті» про Велику війну 1914–1918 рр. запропоновано низку заходів щодо створення «місць пам’яті» на регіональному рівні.