ПРО СТВОРЕННЯ КАТАЛОГУ СЕРЕДНЬОВІЧНИХ МУЗИЧНИХ ІНСТРУМЕНТІВ ІЗ ТЕРИТОРІЇ УКРАЇНИ - Зіньків, Ірина (УКРАЇНСЬКА КУЛЬТУРА : МИНУЛЕ, СУЧАСНЕ, ШЛЯХИ РОЗВИТКУ, 2020)
Стаття присвячена проблемі створення каталогу археологічних музичних інструментів та музично-іконографічних джерел доби Середньовіччя, знайдених на території України. Поява такого каталогу є вкрай необхідною для відображення об’єктивної картини розвитку музичного інструментарію Давньої України в контексті музично-інструментальної культури давньослов’янського світу Європи.