СУЧАСНІ МУРАЛИ У КОНТЕКСТІ СТРІТ-АРТУ МАРОККО - Шеменьйова, Юлія (УКРАЇНСЬКА КУЛЬТУРА : МИНУЛЕ, СУЧАСНЕ, ШЛЯХИ РОЗВИТКУ, 2020)
Розглянуто традиційні й інноваційні особливості стінописів на території Королівства Марокко; наведено огляд публікацій, у яких досліджено особливост і урбаністичного мистецтва країн Північної Африки. Висвітлено специфіку розвитку вуличного мистецтва у містах Рабат, Марракеш, Ес Сувейра, Асіла, Шефшауен, Лараш, Аль Душейра протягом десяти останніх років на прикладі творчості світових і місцевих райтерів . Увагу приділено муралам, створеним у рамках міжнародних фестивалів вуличного мистецтва «Jidar. Toiles de Rue» (м. Рабат), «Міжнародний фестиваль вуличного мистецтва Асіла» та «Remp’Arts» (м. Аземур). Проаналізовано своєрідність сюжетів й образно символіч не значення стріт арт творів. Виявлено творчість українських митців у стріт арті згаданої держави.