РЕЦ. НА МОНОГРАФІЮ ВАЛЕНТИНИ АНТОНЮК «ПОЕТИКА СПІВУ - ІВАННІКОВ , Тимур (УКРАЇНСЬКА КУЛЬТУРА : МИНУЛЕ, СУЧАСНЕ, ШЛЯХИ РОЗВИТКУ, 2026)
У статті проаналізовано монографію відомої української вчениці В. Антонюк «Поетика співу». Книга є авторською естетико-філософською та науковою рефлексією вербально-музичних текстів і художніх образів. Досліджено структуру праці, що поєднує широкі узагальнення (концептуалізація «ностальгічної вокальності» спадщини Т. Шевченка) та глибоку аналітику конкретних творів М. Лисенка, В. Кирейка, В. Косенка, Л. Колодуба та В. Антонюка. Доведено, що монографія актуалізує важливий сектор вивчення вокальної творчості та розширює емпіричну базу сучасного камерного співу.