ЗАРУБІЖНА КОНЦЕРТНА ДІЯЛЬНІСТЬ СПІВАКІВ БЕРЕЖАНСЬКОГО КРАЮ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ ТА ЇХ ВНЕСОК У РОЗВИТОК УКРАЇНСЬКОЇ МУЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ - Гайдичук, Олена (УКРАЇНСЬКА КУЛЬТУРА : МИНУЛЕ, СУЧАСНЕ, ШЛЯХИ РОЗВИТКУ, 2019)
Наведено огляд публікацій, в яких йдеться про бережанських співаків. Систематизовано інформацію про творчу діяльність тих, що народилися або проживали, вчилися або працювали на Бережанщині починаючи з другої пол. ХІХ ст., розглянуто їх роль у музичному просторі зарубіжжя, охарактеризовано їх внесок у популяризацію української пісенної культури за кордоном, виявлено та виправлено помилки в їх біографічних даних. Досліджено діяльність співаків, інформація про яких відсутня в наукових публікаціях або лише згадуються їх прізвища, висвітлена їх роль у пропагуванні вокального мистецтва за межами України.