ПОТЕНЦІЙНІ МОЖЛИВОСТІ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ В УМОВАХ РЕФОРМИ: НА ПРИКЛАДІ ДІЯЛЬНОСТІ В МАЛОЛЮБАШАНСЬКІЙ СІЛЬСЬКІЙ РАДІ - Прилуцька, Олена; Виткалов, Володимир (УКРАЇНСЬКА КУЛЬТУРА : МИНУЛЕ, СУЧАСНЕ, ШЛЯХИ РОЗВИТКУ, 2020)
Виявлено сутність культурно-дозвіллєвої діяльності та її вплив на місцеве населення в умовах вільного часу; розглянуто стан, форми та методи роботи закладів культури в контексті розпочатої реформи децентралізації (на прикладі діяльності Малолюбашанської об’єднаної територіальної громади (ОТГ), що на Рівненщині). Подано аналіз культурних взаємозв’язків у системі «клуб – населення – органи місцевого самоврядування», проаналізовано сучасні виклики та потенційні можливості закладів культури в умовах експерименту у питанні їх подальшого духовного впливу на місцеве населення. Зазначено, що ефективне проведення цієї реформи стимулюватиме активізацію соціальної активності кожної людини.