ІНТЕРВАЛЬНИЙ МЕТОД У МЕТОДОЛОГІЇ КУЛЬТУРОЛОГІЇ - Уварова, Тетяна (УКРАЇНСЬКА КУЛЬТУРА : МИНУЛЕ, СУЧАСНЕ, ШЛЯХИ РОЗВИТКУ, 2020)
Дослідження присвячено розкриттю сутності інтервального методу та введенню його як дослідницького інструменту культурології. Об’єктом дослідження постає методологія культурології, предметом – інтервальний метод, що сформувався у постмодерністській методології. Здійснено спробу експлікації ключових принципів інтервального методу та обґрунтовування необхідності його використання для дослідження культури. Наукова новизна полягає у введенні інтервального методу у методологічний інструментарій культурології. Зроблено висновок щодо можливості введення інтервального методу у методологію культурології як інструменту багатовимірного аналізу культури.