ТРАНСФОРМАЦІЙНІ ПРОЦЕСИ В СФЕРІ КУЛЬТУРИ : НОВІ ПІДХОДИ ТА ТЕНДЕНЦІЇ - Шетеля, Наталія; Сергій, Виткалов (УКРАЇНСЬКА КУЛЬТУРА : МИНУЛЕ, СУЧАСНЕ, ШЛЯХИ РОЗВИТКУ, 2020)
Аналізується важливість і проблемний ряд здійснення реформи місцевого самоврядування в регіонах країни і шляхи її розв’язання у галузі культури. Пропонуються найбільш ефективні кроки для управлінських структур різних рівнів щодо зміни ставлення як представників керівної ланки, так і місцевого населення щодо різноманітних культурних практик. Акцентується увага на ролі методичних служб галузі у процесі здійснення цієї реформ. Наголошено на використанні досвіду інших країн в активізації місцевого населення у цьому процесі. Здійснено спробу запропонувати ефективні, на думку авторів, рішення у питанні проведення зазначеної реформи. Акцент зроблено на освітній чинник.